Annette verleent juridische diensten aan mensen en bedrijven op het gebied van Nederlands recht en het recht van de voormalige Nederlandse Antillen. Ze levert juridische ondersteuning van hoge kwaliteit tegen zeer aantrekkelijke tarieven. Annette geeft binnen korte tijd oplossingen en praktische adviezen op maat.

Oosters Interim Law betekent flexibiliteit; de dienstverlening kan variëren tussen het eenmalig beoordelen van een juridisch document tot het werken op interim basis voor een langere periode, waarbij Annette ook binnen uw bedrijf geplaatst kan worden als ‘in-house counsel’.

Oosters Interim Law voorziet in al uw behoeften op juridisch gebied.

Annette Oosters
Jurist
JONG & AMBITIEUS
PROFESSIONEEL
FLEXIBEL


Opleiding


Annette levert juridisch advies, ondersteuning en assistentie op het gebied van:

In 2003 studeerde ik cum laude af in Nederlands recht aan de Universiteit Leiden. In 2007 voltooide ik de (postdoctorale) Grotius opleiding Vennootschaps- en Ondernemingsrecht.

 

Werkervaring

Ik heb bijna 6 jaar gewerkt als advocaat bij een gerenommeerd internationaal advocatenkantoor zowel in Nederland als in New York. Daarna ben ik enige tijd advocaat geweest in Curaçao. Voorts heb ik ruime ervaring opgedaan als bedrijfsjurist bij verschillende bedrijven.
Momenteel werk ik als freelance jurist voor (internationale) cliënten in de juridische, financiële en commerciële sector.

 

Rechtsgebieden

·..Vennootschaps- en
. ..ondernemingsrecht
·
,.Contractenrecht
·
..Fusies en overnames
·
..(Internationale) commerciële
. ..contracten

 

 

 

 

 ·
..Overnames (o.a. due diligence, koop- en verkoopovereenkomsten,
....
financieringsdocumenten, onderhandelingen)
· ..
De oprichting van juridische entiteiten
·...Herstructureringen
·. .Liquidatie van vennootschappen
· ..
Aandeelhouders- en werknemersparticipaties
· ..
Het opstellen en becommentariëren van commerciële contracten
... (waaronder service-, agentuur-, outsourcing-, leveranciers-, distributie- en
....samenwerkingsovereenkomsten)
· ..Corporate governance kwesties
·..
Interne juridische administratie / corporate housekeeping
·. .(Internationaal) e-gaming recht

 


Naast het bovengenoemde, bestaan de bedrijfsjuridische diensten van Annette uit:· ..Assistentie van het management, de financiële afdeling en personeel in het
... algemeen met betrekking tot juridische vraagstukken
· ..
Arbeidsrechtelijke kwesties
·
.. Contact met externe advocaten
·.. Contractsonderhandelingen
·
..Intellectuele eigendom kwesties
·
.. Assistentie bij incasso problemen
· ..Het verspreiden van juridische kennis binnen een organisatie
· ..Advisering op het gebied van bestuurdersaansprakelijkheid
· ..Het bijhouden van juridische ontwikkelingen met betrekking tot de bedrijfsactiviteiten


 


Annette onderscheidt zich van andere juridische dienstverleners door haar persoonlijke en pragmatische benadering. Haar werkwijze kenmerkt zich door een efficiënte en “no-nonsense” aanpak. Eén van haar voornaamste kwaliteiten is het snel kunnen analyseren van voorlegde situaties gevolgd door praktische oplossingen, waarbij zoveel mogelijk wordt meegedacht met uw behoeften. Alle stukken en adviezen zijn van kwalitatief hoog niveau.Flexibiliteit staat voorop. U kunt Annette per uur, dag(deel), maand of op projectbasis inschakelen, zowel intern (als bedrijfsjurist) als extern, voor een korte of lange periode. De tarieven kunnen afgeproken worden op uur-, dag-, week- of maandbasis of vantevoren kan een vast (maximum) bedrag per project overeengekomen worden. Niet alleen zijn de tarieven flexibel, ze zijn tevens zeer voordelig en liggen ver onder de tarieven die advocatenkantoren in rekening brengen.